Luta av gamla möbler

Jag har en idé att ta ett gammal fönster som jag har hittat och luta av det och sätta in spegelglas istället för glasrutorna. Tänkte att det kunde bli en vacker hallspegel.

Lärde mig för flera år sedan att om man blandar kaustiksoda med tapetklister så för man lätt bort färgen utan att behöva slipa och annat som kan förstöra den vackra ådringen i träet.

Så det är bara att blanda ner kaustiksodan i en hink väldigt trögflytande tapetklister. (Så man får ha i mindre vatten än normalt i tapetklistret eftersom man inte vill att det ska ”rinna av” möbeln). Sedan brukar jag använda en gammal diskborste och kleta på tapetklistret med. Låt det sedan sitta i några minuter och sedan kan man försiktigt gnugga ytan med borsten. (Låt det inte stå för länge bara så att tapetklistret torkar). Kaustiksodan löser upp färgen efter ett tag och tapetklistret ser till att det inte glider av.

Sedan är det bara att ta vattenslangen och skölja av möbeln ordentligt.

Är möbeln målad med många lager av färg kan man behöva upprepa behandlingen flera gånger.

Så se till att vara utomhus någonstans där inte barn eller djur kommer åt vattnet som rinner av möbeln och se till att ha kläder som skyddar din hud eftersom kaustiksodan är frätande.

Lycka till!

gamla fönster med spegelglas

 

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design