Inreda med naturen

Jag har ju turen att bo på landet med tillgång till både skog, trädgård och ängar. Vad man kan göra med allt detta är att ta in och låta det bli en del av inredningen.

Gamla zinkbaljor eller kannor är perfekta att sätta plockade blommor i eller varför inte göra en egen plantering att ha inomhus. Komplettera med trädgårdsprylar om det finns plats. Kan bli mycket snyggt.  Enkla grenar och kvistar från träd är snyggt att ha i en vas. Bara en enda är stilrent och vackert.

I trädgården har jag både eterneller och rosor samt lavendel. Dessa brukar jag torka och göra arrangemang av eller hänga upp på snyggt sätt. Potpurri är en annan sak jag gör med dessa blommor, det är både snyggt och luktar gott.

Om man är allergisk mot blommor och träd så finns det snygga naturtrogna i fejmaterial, kanke inte lika roligt, men ändå. Annars kan man välja att dekorera och inreda med tyger och textilier i naturmaterial eller med tryck av skog, blommor och så vidare.

Något annat häftigt jag såg på en annan blogg var ett soffbord som hade tillverkats av ett träd, eller ja man hade sågat itu tre tjocka skivor av en trädstam och sedan staplat dem på varandra. Det var rent ut sagt skitsnyggt. Man kan ju både höja och sänka genom att plocka bort eller lägga till. Sen kan man ju sätta på hjul med om man vill att det ska vara enkelt att flytta omkring.

Ett annat sätt att få in naturen i sin inredning är tavlor med bilder av fåglar, fjärilar och andra naturmotiv. Sedan finns det fina djur gjorda i trä man kan köpa med och placera ut hemma.

 

Naturlig inredning med en ros i en glasvas

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design