Hösten = mys med ljus

Nu är ju hösten på väg med stora steg och med den kommer inredning att bli säsongsbetonat. Jag älskar att sätta fram konstellationer med ljus av de olika slag och tända upp på kvällarna. Gärna om det är ruggigt och regnigt ute, då är det extra mysigt. Jag har många olika fat och underlägg som jag brukar använda att sätta mina ljus och dekorationer på. Nästan alla är fynd gjorda på loppis.

Jag brukar köpa billiga ljus i olika varianter på Gekås när jag är där. De har blcokljus, värmeljus och även led-ljus som är smarta. Då slipper man tänka på brandrisken. Fast jag föredrar främst levande ljus. Men de med led är bra att använda på de platser där det kan vara rent ut sagt farligt att ha tänt ljus.

Burning candles and pebbles for aromatherapy session

Något annat jag hittat på loppis är muggar i äldre stil, som jag bara älskar! Nu använder jag dem inte i inredningen på det viset, men det är underbart att dricka te ur dem, när man sitter på kvällen med alla tända ljus som jag har gjort i ordning. På hösten är det mycket te som går åt och jag köper gärna te i lösvikt. Finns många goda smaker att njuta av och det tillsammans med varma smörgåsar är ljuvligt en bister höstkväll.

Ofta är det udda tekoppar jag hittar, en av varje storlek och färg, men det är bara charmigt tycker jag! Varför bara ha likadana saker, det passar inte mig alls.

På tal om te och sådant så är det nog dags att fylla på med nya sorter snart. Samt en ny tekula! Kanske ska investera i en tekanna istället, antingen en helt ny eller om jag kan fynda en sådan på loppis. Får se vad jag springer på först.

Nu har jag saker att ta tag i, men återkommer snart igen!

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design