Göra egna shabby chic-möbler

lantlig ramVisst du att du kan göra en nästan vilken trämöbel som helst shabby chic?

1 – Börja med att slipa ner möbeln ordentligt och stryk först lite lack på alla kvistar. Därefter får alla kvistar ett lager med grundfärg. När detta har torkat ordentligt grundmålar du hela möbeln i ett tunt lager.

2 – Innan grundfärgen har torkat drar du med en torr pensel i fibrernas riktning. Kom ihåg att dra allt i en och samma rörelse så du inte bryter ”ådringen” på mitten. Låt sedan möbeln torka ordentligt.

3 – Sedan är det dags att slipa. Använd ett sandpapper eller en stålborste att gnugga med så att du får fram träets naturliga färg genom grundfärgen. Här är det viktigt att du slipar på de ställen som naturligt hade blivit slitna som hörnor, kanter och vid knoppar och liknande.

4 – Måla sedan med den färg som du vill ha på möbeln. Tänk på att måla med samma pendeldrag som innan så att det blir lite ”randigt”. (det är helt ok att måla över de slipade ytorna)

5 – När färgen har torkat kan du slipa lite extra på de slitna ställena och du vill. Torka sedan av dammet med en fuktig trasa innan du använder att matt lack för att få en hållbar och naturlig yta.

shabby chic

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design