Flytta till mindre bostad

Flytta till mindre bostad

I helgen ska jag hjälpa en vännina att flytta från sitt hus till en mycket mindre lägenhet. Hon är numer ensamstående med alla barn utflugna i ett hus på 180kvm som är i behov av ett upplyft. Bland annat så har man rökt en hel del inomhus vilket satt sina spår. Numer är det e-cigaretter som gäller.

En av de största utmaningarna med att flytta från ett stort hus till en liten lägenhet är att få plats med allt ens ägodelar. Det kan vara svårt att få plats med alla ens favoritmöbler och saker på en mindre yta, och det kan kräva att man måste göra sig av med en del av sina kära ägodelar. Det kan vara svårt att bestämma sig för vad man ska behålla och vad man ska skänka bort eller sälja.

Flytta till en mindre bostad

Att flytta från ett stort hus till en liten lägenhet kan också innebära förändringar i ens livsstil. Ett stort hus ger mer plats för gäster, medan en liten lägenhet kan kännas mindre lämpligt för detta. Man kan också behöva acceptera att ha mindre förvaringsplats, eller att vara mer organiserad med det man har.

Men det finns också positiva sidor med att flytta från ett stort hus till en liten lägenhet. Det kan vara billigare att bo i en liten lägenhet, både när det gäller hyra och eventulla lån. Det ger också mer frihet att inte behöva ta hand om ett stort hus och en stor trädgård. Helt enkelt mer tid över till roliga aktiviteter och att fokusera på det som är viktigt i livet istället för att städa och rensa ogräs.

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design