Återanvända och låna prylar

1601538_10202777687512511_743808024_nDen senaste tiden har jag fyndat en hel del på loppisar och på second hand. Mest inredningsprylar. Fördelen med att inreda med second hand-fynd är att man lätt kan byta ut det man kanske inte längre vill ha på ett miljövänligt sätt. Man behöver bara lämna det till någon second hand som bedrivs av ideella organisationer. För det första så är det alltid någon annan som vill köpa just det man själv inte längre vill ha och för det andra så går pengarna till någon behövande.

Det är allt fler människor som blir medvetna om fördelarna med återanvändning och tar tillvara på saker på ett miljömedvetet sätt. Det som för inte så länge sen ansågs vara förbrukad får plötsligt ett nytt liv och fortsätter tjäna sitt syfte i ett annat sammanhang, på ett annat ställe, hos någon annan. Alla blir glada samtidigt som de gör en viktig miljöinsats.

Att byta prylar med andra har också blivit en populär grej och trenden verkar bara växa. Nya bytesgrupper poppar upp på internet hela tiden. Det nya miljömedvetenhet verkar ha gett upphov till ännu en trend – att låna saker. Man kan exempelvis låna kläder och/eller prylar och verktyg! Eller abonnera på dem.

På tal om lån…

Jag blev lite nyfiken och hittade en definition på ”lån” som säger att ”Med lån menas rätten att under en viss tid använda någonting som tillhör någon annan eller den överenskommelse som ger upphov till denna rätt.” Visst är det självklart vad ”lån” betyder men det finns så många olika sätt att låna olika saker nuförtiden utan att en bank måste vara inblandad. Fast, den första associationen på tal om lån blir ändå mikrolån eller något i den stilen.

Shabby Chic Med Lantlig Charm Inredning & Design