Steam Punk inom inredning

Nu ska jag skriva om en inredningsstil som kanske inte riktigt är min grej om man ser till vad jag strävar efter med mitt eget hem men som jag ändå tycker är rätt tuff. Steam Punk är en stil inspirerad av filmer och litteratur som förenas av en slags low tech science fiction med stora maskiner, gärna ångdrivna sådana. Jule Verne, en fransk 1800-talsförfattare lyfts ofta till skyarna av dagens Steam Punk författare och genren har blivit väldigt populär på senare år. Allt som kan kopplas till mekanik, retrofuturism och den tidiga industrialiseringen kan passa i denna inredningsstil. Många kända dataspel bygger på den här estetiken. Klassiska möbler, gärna med en viktoriansk touch, som en chesterfieldsoffa och en hylla gjord med hjälp av patinerade kopparrör är helt rätt i sammanhanget. Skinnkläder. korsetter och antika skyddsglasögon passar också in. denna katalysator skulle kunna moddas lite och bli en snygg ljusstake. Jag har sett många bilder på Instagram där unga människor visar sina kreativa sida och gör möbler och andra inredningsföremål i den här stilen.

Steam Punk inspiration

(Visited 1 times, 1 visits today)